Aktiivicolliet ry:n pikkujoulut

10.12.2011 Nurmijärven Klaukkalassa
 

Parisenkymmentä iloista aktiivicollielaisia kokoontui harmaana joulukuun päivänä viettämään jo perinteeksi muodostunutta Aktiivicolliet ry:n pikkujoulujuhlaa. Kisakausi on jälleen kerran saatu onnellisesti päätökseen; onnellisesti siksikin, että viime aikoina entistä useampi collieharrastaja on saavuttanut tuloksia niin pk-lajeissa kuin tokossa ja agilityssakin.

Juhlapaikkana oli tuttuun tapaan Cafe Hugo Klaukkalassa. Tänä vuonna pikkujoulutilaisuuden ohjelmaan ei kuitenkaan kuulunut luentoa, mutta ohjelmaa oli tarjolla senkin edestä. Aluksi jokainen osallistuja esittäytyi lyhyesti ja sai yhden arpalipukkeen, joita oli sitten mahdollisuus ansaita lisää pitkin iltapäivää osallistumalla erilaisiin ohjelmanumeroihin.

Tarjolla oli sekä suolaista että makeaa purtavaa, ja tilaisuus aloitettiin, kuinkas muuten, ruokailulla. Antimien nautiskelun jälkeen siirryttiin ensimmäiseen ohjelmanumeroon, jonka ideoinnista saimme kiittää Aurasen Kirsiä. Kyseessä oli "harrastajien piinapenkki", jossa osallistujat saivat esittää kysymyksiä valituille vastaajille. Kirsi olikin laatinut koko joukon kiperiä kysymyksiä Riitalle, Anulle, Johannalle, Katille, Maaritille ja Pialle. Kysymyksissä käsiteltiin niin harrastuslajin valintaan vaikuttaneita tekijöitä, suoritusten ongelmakohtia kuin mieleenpainuneimpia kisakokemuksiakin. Aika tuntui lentävän kuin siivillä harrastusaiheita kuunnellessa ja niistä keskustellessa, ja tuntui siltä, että puhuttavaa olisi riittänyt vieläkin pidempään.

Kahvitauon jälkeen ohjelmassa oli tietokilpailua, sanaselitystä ja perinteiseen tapaan anagrammeja, joilla Anu pääsi jälleen naurattamaan yleisöä. Osaatko "suomentaa" nämä (kyseessä tavalla tai toisella collieihin liittyviä henkilöitä):

- Eri narun kisa
- Nauhasarjat
- Tuima sortaja
- Liika korea lt
- Ev on salapiina

Katso oikeat vastaukset täältä.

Ohjelmanumerot jatkuivat leikkimielisellä koirankoulutuskilpailulla, jossa vapaaehtoisista osallistujista muodostettiin koirakot (osallistujat eivät tietenkään etukäteen tienneet, millaiseen piinaan joutuivat... ;-). Ohjaajan oli sitten pikaisesti opetettava koiralleen tietty tottisliike ja suoritettava se tuomariston edessä. Selväkielisiä sanoja ei luonnollisestikaan koulutuksessa saanut käyttää. Suorituksissa sitten nähtiinkin varsin oppivaisia ja toisaalta myös hieman hankalampiakin koiria. Hauskaa tämä tuntui kuitenkin olevan osallistujien ja ennenkaikkea yleisön mielestä.

  
Olisiko tässä kyse eteenlähetyksestä ja hmm... maahanmenosta?

Aktiivicolliet ry haluaa ajoittain muistaa aktiivisia, pk-lajeissa ja tokossa menestyneitä jäseniään pienillä palkinnoilla. Näitä menestyneitä onkin viime aikoina kertynyt mukava määrä. Anu luovutti puheenjohtajan ominaisuudessa palkinnot näille menestyneille henkilöille. Lue lisää menestyjistä.

Arpalipukkeita jaettiin palkintoina kilpailuista ja osallistumisesta ohjelmanumeroihin, ja niitä olikin osallistujille kertynyt jo melkoinen määrä, kun vihdoin päästiin arpajaisiin saakka. Pääpalkintona olleen Aktiivicolliet ry:n fleece-pusakan voitti Paula Nupponen. Kati ja Miku kahmivat lähes kaikki lippalakit ja suklaat, ja t-paitoja, puruluita, jääkaappimagneetteja, avaimenperiä ja muuta tavaraa jaettiin voittoina yhtä lukuunottamatta kaikille läsnäolijoille. Ainoastaan Johanna oli näissä arpajaisissa niin huono-onninen, ettei voittanut yhtään mitään! Onneksi onni hymyillee enemmän muissa tilanteissa :-).
 

Arpajaispöytä

Viimeisenä ohjelmanumerona oli pukinkontin tyhjentäminen. Kaikki osallistujat olivat tuoneet säkkiin pienen paketin. Pehmoleluja, palloja, pientä purtavaa, käsinkirjailtu kaulapanta, colliestrassikoru... mukavia lahjoja toivottamaan kotona odottaville karvakuonoille ja omistajillekin hauskaa joulua!

Aika kului nopeasti, ja ilta alkoi jo lähestyä, kun väki alkoi tehdä lähtöä. Yleisön joukosta esitettiin toivomus, että Aktiivicolliet ry järjestäisi vapaamuotoisia "kerhoiltoja", joissa voitaisiin kysellä, keskustella ja jakaa kokemuksia harrastusaiheista. Tämä ehdotus luvattiin ilman muuta ottaa harkintaan tulevan vuoden ohjelmistoa suunniteltaessa.
   
    
     
Suuri kiitos kaikille pikkujoulujen osallistujille! Tilaisuus oli hauska ja lämminhenkinen, toivottavasti saamme jälleen ensi vuonna nauttia pikkujouluista.  

Aktiivicolliet ry toivottaa jäsenilleen ja kaikille collieharrastajille rauhallista joulua
sekä aktiivista vuotta 2012!

 

* * *