Tietojen lisääminen jäsengalleriaan, jäsenkasvattajalistaan ja uroslistaan:

Rekisteröityminen:
Hallintasivustolle rekisteröidytään osoitteessa www.aktiivicolliet.net/omasivusto valitsemalla kohta ”Rekisteröidy”. Syötä nimesi ja sähköpostiosoitteesi (pakolliset tiedot) ja valitse haluamasi tunnus ja salasana. Kun rekisteröityminen on onnistunut, voit kirjautua hallintasivulle.
Unohtunut salasana
Jos unohdat salasanasi, ota yhteys ylläpitoon sähköpostiosoitteella omasivusto(at)aktiivicolliet.net  Ylläpito ei pysty selvittämään vanhaa salasanaasi, mutta voi asettaa uuden salasanan.
Sisäänkirjautumisen jälkeen avautuva hallintasivu rakentuu yhteystiedoista ja urostiedoista.
Yhteystiedot (jäsenet, kasvattajat ja uroksenomistajat)
Täytä lomakkeeseen ne tiedot, jotka haluat julkaistavaksi jäsengalleriassa tai kasvattajalistauksissa ja urosilmoituksissa. Sähköpostiosoite ja nimi ovat pakollisia tietoja, jotka täytetään jo rekisteröidyttäessä. Halutessasi voit kirjoittaa lyhyen kuvauksen collieharrastuksestasi, kirjoituksen maksimipituus on 1000 merkkiä. Jos haluat tietojesi näkyvän jäsengalleriassa, rastita otsikon "Muille jäsenille" kohta "Julkaise tietoni jäsengalleriassa". Jos haluat tietojesi näkyvän jäsenkasvattajalistauksessa, rastita kasvattamasi rotu/rodut. Vähintään toisen roduista tulee olla rastitettu, jotta tietosi näkyvät jäsenkasvattajalistauksessa.
Uroksen lisääminen listalle ja tietojen muokkaaminen
Uroksen voit lisätä listalle hallintasivun alareunasta kohdasta "Lisää uros". Syötä uroksen rekisterinumero ja paina "Hae uros". Syötä koiran tiedot ja tallenna painamalla "Tallenna uroksen tiedot"-painiketta. Lisättävän uroksen tiedot asetetaan ensin "Tarkistettavana"-tilaan, ja tiedot julkaistaan yhdistyksen uroslistalla, kun ylläpito on tarkistanut, että uros täyttää listan vaatimukset. Voit tarkastella ilmoitusta valitsemalla uroshallintataulukosta uroksen kohdalta "Esikatsele". Voit muokata uroksen tietoja klikkaamalla uroksen nimeä. Terveys-, luonnetesti- ja pk-koetulokset haetaan tietokannasta. Vastikään saavutetut tulokset eivät välttämättä ole ehtineet päivittyä tietokantaan (esimerkiksi luonnetestitulokset tallennetaan vasta Palveluskoirat-lehden julkaistua kyseiset tulokset, ja aikaa julkaisuun saattaa kulua parikin kuukautta), ja mikäli tällainen tulos jää uroksen osalta puuttumaan, merkitse tulokset "Lisätietoja"-kenttään merkinnällä "Ylläpidolle:". Ylläpitäjä tallentaa puuttuvat tulokset ja poistaa maininnan lisätietokohdasta ennen uroksen tietojen julkaisua. Luonnetestituloksista tulee ilmoittaa paikka, aika, tuomarit sekä testin tulos kaikkine osa-alueineen. Pk-tuloksista tulee ilmoittaa paikka, aika, laji, luokka, loppupisteet ja koulutustunnus. Uroksen toko-, agility-, BH-koetulokset ja muut vastaavat tulokset voi ilmoittaa lisäämällä tiedot niille varattuun kohtaan ('BH-, toko- ja agilitytuloksia'). 'Lisätiedot koirasta' -ruutuun voi kirjoittaa haluamiaan lisätietoja vaikkapa koiran harrastuksista ja ominaisuuksista. Ilmoitukseen voidaan liittää 2 kuvaa uroksesta lisäämällä kuvien url-osoite niille varatuille riveille (ilmoita osoite muodossa http://www.esimerkki.com/kuvannimi.jpg).
Kuvien lisääminen
Kuvan tulee olla saatavilla internetissä, jotta se voidaan lisätä ilmoitukseen. Syötä kohtaan ”Kuvan osoite” haluamasi kuvan osoite kokonaisuudessaan, yleensä muotoa http://www.esimerkki.com/kuvannimi.jpg . Helpoimmin saat kuvan osoitteen selville menemällä kuvan sisältävälle sivulle ja klikkaamalla kuvaa hiiren oikealla näppäimellä.
- Internet Explorer -selain: valitse ”Ominaisuudet” ja maalaa kuvan osoite kohdasta Osoite (URL). Klikkaa maalattua kohtaa hiiren oikealla näppäimellä ja valitse ”Kopioi”
- Firefox- ja Opera- ja Safari -selaimet: valitse ”Kopioi kuvan osoite”
- Google Chrome –selain: valitse ”Kopioi kuvan URL-osoite”
Ongelmia tai kysymyksiä?
Voit milloin tahansa ottaa yhteyttä ylläpitoon sähköpostitse, omasivusto(at)aktiivicolliet.net, vastaamme kysymyksiisi mahdollisimman pian.