Luentotilaisuus ja yleisökeskustelu

 
 
Aktiivicolliet ry järjestää luento- ja keskustelupäivän aiheista

"Koiran luonteenominaisuuksien testaaminen ja dokumentointi"

 
sekä

"Perinnöllisyystiedettä käytännössä - DNA:sta geenitesteihin"
 

 

Katri Leikola ja vuoden 2009 jälkimestari JK3 HK1 TK1 BH Timonan Paradise Paige
(kuva: kennel Yrtikän kotisivut)
 

Koiran luonteenominaisuuksien testaaminen ja dokumentointi (luonnetesti, MH-kuvaus)

Luennoitsijana ja keskustelun alustajana toimii luonnetestituomari, pk-harrastaja, "colliemaailman monitoiminainen"

Katri Leikola

joka ei collieväen keskuudessa liiemmälti esittelyjä kaipaa! Mainittakoon kuitenkin, että Katri on harrastanut pk-lajeja (jälki, haku, viesti, etsintä) sekä tokoa ja agilitya vuodesta 1997 lyhytkarvaisten collieidensa kanssa, joista neljälle on kertynyt pk-lajeissa vähintään kakkosluokan koulutustunnuksia. Katrin tämänhetkinen kisakoira on JK3 HK1 TK1 BH Timonan Paradise Paige, jonka saavutuksena on mm. SCY:n jälkimestaruus 2009. Luonnetestituomarina Katri on toiminut vuodesta 2005 alkaen.

 

   
   
Luennon yhteydessä yleisöllä on mahdollisuus osallistua keskusteluun ja kysellä lt-tuomarilta asioita, joita testitilanteessa ei tule kysyttyä. Tilaisuuden on tarkoitus toimia vuorovaikutteisena mielipiteidenvaihtofoorumina, jossa kuulijat voivat kertoa ajatuksiaan ja näkemyksiään koirien luonteenominaisuuksien testaamisesta ja dokumentoinnista. Luennoitsijamme on luvannut painottaa luentonsa sisältöä osallistujien toiveiden mukaisesti, joten toiveita painopistealueista voi esittää ilmoittautumisen yhteydessä!
 

 
Perinnöllisyystiedettä käytännössä - DNA:sta geenitesteihin

Luennon pitää pitkän linjan pk-harrastaja

FM  Riitta Lindström

joka on vuosien ajan harrastanut useita pk-lajeja (haku, jälki, etsintä) sekä tokoa ja agilitya pitkäkarvaisen colliensa HK3 EK2 JK1 BH TK2 Ruffenuff Dilly Digipackin kanssa. Nykyinen nuori kisakaveri Irokon Starshine on vielä pk-uransa alkutaipaleella.

Työkseen Riitta valmistelee genetiikan alaan kuuluvaa väitöskirjaansa Helsingin yliopiston bio- ja ympäristötieteellisen tiedekunnan biotieteiden laitokselle.

Riitan luento käsittelee mm. seuraavia koirankasvattajien ja harrastajien näkökulmasta kiinnostavia aiheita:
- Miten ominaisuudet periytyvät vanhemmilta jälkeläisille?
- Miten DNA:sta rakennetaan ominaisuus?
- Geenitestien kehittäminen ja hyödyntäminen koiranjalostuksessa

Luennon jälkeen on tietysti mahdollisuus esittää asiantuntijalle kysymyksiä ja keskustella laajemminkin tästä mielenkiintoisesta ja monelle vielä suhteellisen tuntemattomasta, mutta sitäkin merkityksellisemmästä aiheesta.

 
Riitta Lindström ja nuori harrastuskaveri Irokon Starshine
     
     

 

Tilaisuus järjestetään

 
lauantaina, helmikuun 13. päivä 2010  klo 11 - n. 16

Hämeenlinnassa, Etelä-Hämeen Kennelpiirin koulutus- ja kokoustilassa,
os. Parolantie 13, 13130 Hämeenlinna (Helsingistä n. 100 km, Tampereelta n. 75 km)
Kartta
 
Osallistumismaksu Aktiivicolliet ry:n jäseniltä 15 €, muilta 20 €. Maksu sisältää pullakahvitarjoilun. Ilmoittaudu mukaan viimeistään maanantaina 8.2.2010 sähköpostitse osoitteella maarit(at)aktiivicolliet.net. Osallistumismaksu tulee maksaa yhdistyksen tilille (Nordea 102930-349232) 9.2.2010 mennessä. Käytäthän maksussa viitettä 1148.
 
Ilmoittautumisesi yhteydessä voit kirjoittaa sähköpostiin jo etukäteen mahdollisia mielessäsi liikkuvia kysymyksiä, joihin toivot saavasi selvitystä tilaisuuden aikana.
 
Tervetuloa mukaan viettämään mielenkiintoista päivää kanssamme, kuuntelemaan asiantuntijoita ja keskustelemaan mm. collien luonteenominaisuuksien testaamisesta ja mahdollisuuksista vaikuttaa koiran ominaisuuksiin jalostuksellisin keinoin! 
 

Seuraavat tapahtumat >>