Pk-lajien tutustumispäivät

 

Jälki

 
 

Katri Leikola ja vuoden 2009 jälkimestari JK3 HK1 TK1 BH Timonan Paradise Paige (kuva: kennel Yrtikän kotisivut)
 

Aktiivicolliet ry järjestää palveluskoiralajien tutustumispäiviä, joista tällä kertaa vuorossa on jälki. Jälkikokeessa koira jäljestää ihmisen tekemää jälkeä ja ilmaisee jäljelle asetetut jälkikepit.

Tutustumispäivät on tarkoitettu pk-harrastuksesta kiinnostuneille koirakoille, aiempaa kokemusta lajista ei siis tarvitse olla. Toki kokeneemmatkin konkarit ovat tervetulleita mukaan.

Päivien vetäjänä toimii

Katri Leikola

joka on harrastanut pk-lajeja (jälki, haku, viesti, etsintä) sekä tokoa ja agilitya vuodesta 1997 lyhytkarvaisten collieidensa kanssa, joista neljälle on kertynyt pk-lajeissa vähintään kakkosluokan koulutustunnuksia. Katrin tämänhetkinen kisakoira on JK3 HK1 TK1 BH Timonan Paradise Paige "Pirkkis", jonka saavutuksena on mm. SCY:n jälkimestaruus 2009.

 


Katri ja Pirkkis jälkitreeneissä
(kuva: kennel Yrtikän kotisivut)

 

Jälkitutustumispäivät järjestetään

 
keskiviikkona  4.8.2010  klo 18
sekä
tiistaina 10.8.2010  klo 18

Nokian - Ylöjärven suunnalla
Tarkka paikka ilmoitetaan osallistujille.

Lisätietoja/ajo-ohjeita voit tarvittaessa kysyä myös puhelimitse:
Katri, p. 040 715 6827


Kumpaankin tilaisuuteen mahtuu 6 koirakkoa. Mikäli tilaa on, voi sama koirakko osallistua molempiin päiviin.

Ilmoittaudu mukaan sähköpostitse osoitteella katri(at)yrtikan.net viimeistään 1.8.2010. Kerro ilmoittautumisen yhteydessä lyhyesti koirastasi (nimi, rotu, ikä, harrastuskokemus jäljestä tai muista pk-lajeista) ja mahdollisesta aiemmasta harrastustaustastasi. Tilaisuus on maksuton, ja se on ensisijaisesti tarkoitettu Aktiivicolliet ry:n jäsenille. Mikäli tilaa riittää, ovat tervetulleita muutkin collierotuiset koirat omistajineen. Kuunteluoppilaiden osalta ei ole rajoituksia.

 Varustaudu säänmukaisella vaatetuksella ja metsässä liikkumiseen soveltuvilla jalkineilla. Ota mukaan reppujakkara tai retkituoli, koiralle vettä ja vesikuppi, makkaraa tai muuta herkkua sekä mieluisa lelu. Varaudu siihen, että tilaisuus saattaa kestää joitakin tunteja. Pakkaa siis halutessasi kassiin juomaa myös itsellesi.

Treenitilaisuudessa (ja tutustumispäivän aikana) kukin koira on ajamassa jälkeä vuorollaan muiden koirien odottaessa autoissa. Mikäli koirasi ei jostain syystä voi odottaa vuoroaan autossa, ota mukaan häkki koiran oleskelua ja odottelua varten.

Aloittaessasi pk-harrastuksen huolehdi siitä, että koirasi on tottunut viettämään autossa suhteellisen pitkiäkin aikoja. Ihannetilanteessa koira rentoutuu ja nukkuu autossa vuoroaan odotellessaan. Tätä on syytä tarvittaessa harjoitella etukäteen ja luoda autosta koiralle mieluinen rentoutumispaikka.

 
 
 
Tervetuloa mukaan tutustumaan mielenkiintoiseen lajiin! Käymme läpi jälkiharrastuksen perusteita, opettamis- ja harjoittelutapoja sekä kilpailemista jälkikokeessa. Saat hyödyllistä opastusta jälkiharrastuksen aloittamiseen. Mukaan ovat tervetulleita kaikenikäiset ja -tasoiset koirakot.
 
 

Seuraavat tapahtumat >>