Esineruudun koulutuspäivä

 
 
 

Esineruutu, viralliselta nimeltään esine-etsintä, kuuluu useimpien pk-lajien kaikkien luokkien maasto-osuuksien suorituksiin. Esineruututulosten perusteella on usein ratkennut arvokisojenkin paremmuusjärjestys, joten esineruudun osaamisen voidaan sanoa olevan enemmän kuin tärkeätä.

Mutta miten saada koira motivoitumaan esineruutuun? Miten estää koiran "karkailu" esineen kanssa? Miten innostaa koira etsimään useampi kuin yksi esine?

Näihin ja moniin muihin esineruutua koskeviin kysymyksiin ja ongelmiin saadaan vastauksia Aktiivicolliet ry:n järjestämässä esineruudun koulutuspäivässä, jonka vetäjäksi on lupautunut kokenut ja useissa lajeissa merkittäviä meriittejä saavuttanut
 

Mervi Kähönen

joka on kilpaillut niin pelastuskoirapuolella kuin pk-lajeissakin mm. saksanpaimenkoiransa FI KVA HK3 EK3 PERA-A RH-FLA RH-FLB BH Konnamuorin Intron "Nitro" kanssa. Nitron arvokisasaavutuksia ovat mm. pk-haun SM-pronssi 2010, IPOR-haun SM-hopea 2009, pk-haun Helsingin piirinmestaruus 2009 jne. Mervi toimii aktiivisesti myös pk-lajien ja tottiksen kouluttajana ja on saanut paljon kiitosta kouluttajan taidoistaan.


Kuvassa oikealla Mervi ja FI KVA HK3 EK3 PERA-A RH-FLA RH-FLB BH Konnamuorin Intro
(kuva: Konnamuorin kennel)

 

 

Koulutuspäivä järjestetään

 
maanantaina 25.4.2011 alkaen klo 11

Tuusulassa
Kartta

Lisätietoja/ajo-ohjeita voit tarvittaessa kysyä myös puhelimitse:
Anu, puh. 044 5959384

Koulutuspäivässä on tilaa 10 koirakolle; etusijalla ovat Aktiivicolliet ry:n jäsenet. Muut ovat tervetulleita, mikäli tilaa ilmoittautumisajan päättyessä on. Kuunteluoppilaiden osalta ei ole rajoituksia.

Ilmoittaudu mukaan sähköpostitse osoitteella maarit(at)aktiivicolliet.net viimeistään 17.4.2011. Kouluttajamme on pyytänyt hieman taustatietoja osallistuvista koirakoista, joten kerrothan ilmoittautumisen yhteydessä lyhyesti koirastasi (nimi, rotu, ikä, mahdollinen harrastuskokemus pk-lajeista) ja aiemmasta harrastustaustastasi.

Osallistumismaksu Aktiivicolliet ry:n jäseniltä 5 €, muilta 15 €, kuunteluoppilailta 2 € (jäsenet) ja 5 € (muut). Maksa osallistumismaksu vasta saatuasi vahvistusviestin koulutuspaikasta. Osallistumismaksu maksetaan yhdistyksen tilille (Nordea 102930-349232) 16.4.2011 mennessä. Ole hyvä ja käytä maksussa viitettä 1326.

Varustaudu säänmukaisella vaatetuksella ja metsässä liikkumiseen soveltuvilla jalkineilla. Ota mukaan reppujakkara tai retkituoli, koiralle vettä ja vesikuppi, makkaraa tai muuta herkkua sekä muutama mieluisa lelu (kokoluokka n. kämmenen kokoinen). Varaudu siihen, että tilaisuus saattaa kestää useita tunteja. Pakkaa siis halutessasi kassiin juomaa tai evästä myös itsellesi.

 
 

 
Tervetuloa mukaan harjoittelemaan esine-etsintää! Pk-lajien harrastajalle esine-etsinnän opit eivät taatusti mene hukkaan, onhan kyseessä lähes kaikkiin lajeihin liittyvä "yleissuoritus". Koulutuspäivään ovat tervetulleita kaikenikäiset ja -tasoiset koirakot. Mukaasi saat hyvien neuvojen ja ohjeiden lisäksi paljon treeni-intoa ja onnistumisen iloa!
 

Seuraavat tapahtumat >>