Harjoitustottelevaisuuskoe

Pk-tottis / BH-koe

 
Onko kisakoirasi oivaltanut ohjaajan toimintaa koetilanteessa rajoittavat säännöt? Suorittaako se tottisliikkeet kokeessa parhaaksi katsomallaan tavalla? Tuntuuko tottisosuuden jälkeen lause "Kyllä se kotona osaa..." tutulta? Tai oletko suuntaamassa BH-kokeeseen, mutta et ole varma, kuinka koira toimii todellisessa koetilanteessa? Apu voisi löytyä harjoitustottiskokeesta, jonka tarkoitus on siis olla pahimmanlaatuinen koiranharhautustilaisuus :-). Harjoituskokeessa kaikki ympäristötekijät ovat kokeenomaiset, ja tottelevaisuussuoritus viedään mahdollisimman pitkälle kokeenomaisella tavalla. Harjoituskokeessa ohjaaja voi kuitenkin tarvittaessa oikaista koiran tekemiä virheitä tai vaikkapa palkata koiraa kesken suorituksen.

Aktiivicolliet ry järjestää harjoitustottiskokeen, jonka tarkoituksena on harjoitella kokeenomaista pk- tai BH-tottelevaisuussuoritusta täysin "aidon" tuntuisessa tilanteessa.
 

Harjoituskokeen tuomarina toimii

Sari Pehkonen

joka on pitkän linjan koiraharrastaja, pk-tuomari jäljellä ja haussa, pk-kokeiden ylituomari ja pätevöitynyt koulutusohjaaja. Sari on aloittanut koiraharrastuksensa vuonna 1987, ja noista ajoista lähtien harrastuskokemusta on kertynyt mm. suojelusta, erikoisjäljeltä, hausta, metsäjäljeltä, tokosta, agilitysta, valjakkohiihdosta ja vieläpä canicrossistakin. Sari kasvattaa belgianpaimenkoira malinoiseja kennelnimellä Jusard's.

Sarin ensimmäisiä kisakoiria suojelussa, jäljellä ja haussa olivat saksanpaimenkoirat, joiden jälkeen "omaksi" roduksi vakiintui malinois. Tähänastisista tunnetuin Sarin koirista on FI & S KVA IP3 FH1 BH Harmaahurstin C'Bang "Pauli", jonka meriittejä suojelussa ovat mm. Pohjoismaiden mestaruus v. 2006 ja PM-hopea vuosina 2007 ja 2008.

Sarin nykyinen harrastuskaveri ja kisakoira on IP3 BH Tulikuuma Oljenkorsi "Olli", ja tulevaisuutta varten on kasvamassa nuorukainen Jusard's Beauregard "Tiku".

Sari on edustanut Suomea useita kertoja suojelun kansainvälisissä arvokilpailuissa ja ollut voittamassa joukkuekultaa vuonna 2007 sekä hopeaa vuosina 2006 ja 2008. Myös SM-kisoissa menestystä on tullut niin yksilö- kuin joukkuesuorituksissakin.
Sari Pehkonen ja FI & S KVA IP3 FH1 BH Harmaahurstin C'Bang
(kuvat: kennel Jusard's)
 

Harjoituskoe järjestetään

 
lauantaina 28.5.2011 klo 10

Hyvinkäällä
, Hyvinkään Käyttökoirat ry:n koulutuskentällä ("pikkukenttä")
(n. 55 km Helsingistä, 125 km Tampereelta, 78 km Lahdesta)
Kartta 
Osallistumismaksu harjoituskokeeseen Aktiivicolliet ry:n jäseniltä 8 €, muilta 12 €. Harjoituskokeeseen mahtuu max. 10 osallistujaa.

Varsinaiseen harjoituskokeeseen ovat tervetulleita jo kisaavat tai suhteellisen lähellä kisavalmiutta olevat koirakot. Mikäli haluat tulla harjoittelemaan esimerkiksi BH-kokeen soveltuvia osia tai vain totuttamaan koiraasi koetyyppiseen häiriötilanteeseen, siihen on mahdollisuus harjoituskokeen suoritusten jälkeen iltapäivällä. Osallistuminen "sovellettuun BH-kokeeseen tai osittaiseen 1-luokan suoritukseen" toteutetaan epävirallisten tuomarien ja koetoimitsijoiden avulla. Osallistumismaksu näihin sovellettuihin suorituksiin on 5 €.

Ilmoittaudu mukaan sähköpostitse osoitteella pia.veikkolainen(at)aktiivicolliet.net viimeistään 24.5.2011. Kerro ilmoittautumisen yhteydessä, haluatko osallistua BH-kokeeseen, pk-tottikseen vai sovellettuihin suorituksiin. Mainitse myös luokka, jossa haluat kokeen suorittaa. Maksa osallistumismaksu vasta saatuasi vahvistusviestin koepaikasta. Osallistumismaksu maksetaan yhdistyksen tilille (Nordea 102930-349232) 25.5.2011 mennessä. Käytäthän  maksussa viitenumeroa 1355.
 
Tervetuloa hankkimaan kisakokemusta niin ohjaajalle kuin koirallekin! Harjoituskoe tarjoaa oivallisen tilaisuuden "höynäyttää" koiraa hyödyllisellä tavalla.
 
 

Seuraavat tapahtumat >>