Pk-lajien tutustumispäivä

 

Etsintäkokeen osa-alueet ja esineruutu

 
 

Etsintäkokeen maasto-osuus koostuu jäljestä, henkilöhausta, esineruudusta, tarkkuusetsinnästä sekä pudotetun esineen noudosta, joista tämänkertaisessa tutustumispäivässä ovat käsiteltävinä kolme viimeisintä osa-aluetta. Tutustumispäivä on tarkoitettu pk-harrastuksesta kiinnostuneille koirakoille, aiempaa kokemusta lajista ei siis tarvitse olla.


Päivän vetäjänä toimii

Riitta Lindström

joka on kilpaillut niin jälki-, haku- kuin etsintäkokeissa mm. colliensa HK3 EK2 JK1 BH TK2 FIN MVA Ruffenuff Dilly Digipackin kanssa.
 

 
 

 

Tutustumispäivä järjestetään

 
lauantaina 3.10.2009 klo 13

Nurmijärven Rajamäellä
Tarkka paikka ilmoitetaan osallistujille.

Lisätietoja/ajo-ohjeita voit tarvittaessa kysyä myös puhelimitse:
Riitta, p. 044 517 8110


Ilmoittaudu mukaan sähköpostitse osoitteella riitta.lindstrom(at)aktiivicolliet.net viimeistään 27.9.2009. Kerro ilmoittautumisen yhteydessä lyhyesti koirastasi (nimi, rotu, ikä, mahdollinen harrastuskokemus pk-lajeista) ja aiemmasta harrastustaustastasi. Tilaisuus on maksuton, ja se on ensisijaisesti tarkoitettu collierotuisille koirille omistajineen. Kuunteluoppilaiden osalta ei ole rajoituksia.

 Varustaudu säänmukaisella vaatetuksella ja metsässä liikkumiseen soveltuvilla jalkineilla. Ota mukaan reppujakkara tai retkituoli, koiralle vettä ja vesikuppi, makkaraa tai muuta herkkua sekä mieluisa lelu. Varaudu siihen, että tilaisuus saattaa kestää joitakin tunteja. Pakkaa siis halutessasi kassiin juomaa tai evästä myös itsellesi.

Treenitilaisuudessa (ja tutustumispäivän aikana) kukin koira on suorittamassa osuuttaan vuorollaan muiden koirien odottaessa autoissa. Mikäli koirasi ei jostain syystä voi odottaa vuoroaan autossa, ota mukaan häkki koiran oleskelua ja odottelua varten.

Aloittaessasi pk-harrastuksen huolehdi siitä, että koirasi on tottunut viettämään autossa suhteellisen pitkiäkin aikoja. Ihannetilanteessa koira rentoutuu ja nukkuu autossa vuoroaan odotellessaan. Tätä on syytä tarvittaessa harjoitella etukäteen ja luoda autosta koiralle mieluinen rentoutumispaikka.

 
 
 
Tervetuloa mukaan tutustumaan mielenkiintoiseen lajiin! Käymme läpi etsintäkokeen suoritusten perusteita, opettamis- ja harjoittelutapoja sekä kilpailemista etsintäkokeessa. Saat hyödyllistä opastusta tämän kiinnostavan lajin aloittamiseen. Eräänä osa-alueena tutustumispäivässä on esineruutu, jota tarvitaan useissa pk-lajeissa. Mukaan ovat tervetulleita kaikenikäiset ja -tasoiset koirakot.
 
 

Seuraavat tapahtumat >>